Потенційно небезпечну територію, забруднену мінами та вибухонебезпечними предметами, вдалось скоротити вдвічі – ДСНС

11:27, 7 вересня 2022
У ДСНС кажуть, що на цей час вдалось потенційно небезпечну територію з 300 тисяч квадратних кілометрів скоротити до 185 тисяч квадратних кілометрів.
Потенційно небезпечну територію, забруднену мінами та вибухонебезпечними предметами, вдалось скоротити вдвічі – ДСНС
Джерело фото: Андрій Новицький/ mvs.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На цей час небезпечну територію з 300 тисяч квадратних кілометрів вдалося скоротити до 185 тисяч квадратних кілометрів. Про це під час брифінгу повідомив начальник управління піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС Олег Бондар.

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

«Унаслідок широкомасштабного вторгнення РФ в Україну майже половина території нашої держави потенційно була забруднена мінами та вибухонебезпечними предметами. На цей час нам вдалось потенційно небезпечну територію з 300 тисяч квадратних кілометрів скоротити до 185 тисяч квадратних кілометрів. Поряд з цим ситуація ускладнюється постійними обстрілами ряду населених пунктів та областей України. Всього з початку війни здійснено понад 25 тисяч залучень, виявлено й вилучено понад 192 тисячі вибухонебезпечних предметів, у тому числі – понад 2 100 авіаційних бомб. Обстежено територію майже 70 тисяч гектарів», – сказав Олег Бондар.

Також за його словами, проводиться обстеження сільськогосподарських угідь на наявність вибухонебезпечних предметів.

«Вже обстежено 48 630 гектарів земель сільськогосподарського призначення на деокупованих територіях України. Зусилля піротехніків ДСНС наразі зосереджені на територіях Київської, Сумської, Чернігівської областей, а також ліквідації наслідків постійних обстрілів в Харківській Донецькій, Запорізькій, Миколаївській областях», – сказав Олег Бондар

У ДСНС зазначають: «від вибухонебезпечних предметів в Україні постраждали 152 людини, з них 13 дітей, загинули 39 осіб, четверо з них – діти».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області