Самовільне зайняття земельної ділянки: у Львові судитимуть підприємця

22:41, 7 вересня 2022
До суду скеровано обвинувальний акт стосовно засновника одного з підприємств Львівщини.
Самовільне зайняття земельної ділянки: у Львові судитимуть підприємця
Джерело фото: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Галицькою окружною прокуратурою м. Львова скеровано до суду обвинувальний акт стосовно засновника одного з підприємств Львівщини за фактом самовільного зайняття земельної ділянки (ч. 1 ст. 197-1 КК України).

Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури повідомляє, що за даними досудового розслідування: «Підприємець на одній із вулиць міста Львова самовільно зайняв земельну ділянку, на якій без жодних дозволів організував платну автостоянку».

«Земельна ділянка загальною площею більш як 2,2 га, що знаходиться у Львові, була передана ЛКП у постійне користування. З метою будівництва концертно-спортивного комплексу комунальне підприємство уклало договір про спільну діяльність із одним львівським товариством, яке зобов’язувалось здійснити будівництво вищезгаданого комплексу. Однак, всупереч договору, на зазначеній земельній ділянці без будь-яких дозволів останні облаштували платну автомобільну стоянку.

У зв’язку з цим прокуратура звернулась до суду з позовом про розірвання договору про спільну діяльність, припинення права постійного користування земельною ділянкою та повернення такої Львівській міській раді. Судом повністю задоволено позов прокурора», - сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду