Кабмін визначив умови звільнення від ПДВ та ввізного мита для індустріальних парків

08:51, 8 вересня 2022
«Індустріальні парки мають стати точками росту економіки і післявоєнної відбудови країни», - зазначила міністр економіки України Юлія Свириденко.
Кабмін визначив умови звільнення від ПДВ та ввізного мита для індустріальних парків
Фото: kmu.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Уряд визначив механізм ввезення обладнання для індустріальних парків. На засіданні Кабінету Міністрів України 7 вересня було прийнято новий порядок ввезення з-за кордону нового устаткування та комплектуючих для індустріальних парків, передає Урядовий портал.

Таке обладнання ввозиться на митну територію України учасниками індустріальних парків зі звільненням від оподаткування ввізним митом та податком на додану вартість.

Новий Порядок дозволить забезпечити цільове використання ввезеного обладнання учасниками індустріальних парків та контроль за таким використанням. При цьому Порядком спрощується механізм його ввезення. Адже перелік та обсяги обладнання, що ввозитиметься з-за кордону, не потрібно затверджувати окремим рішенням Уряду.

«Індустріальні парки мають стати точками росту економіки і післявоєнної відбудови країни. Ми визначаємо умови отримання нових економічних стимулів для їх учасників – скасування ПДВ та ввізного мита. Сподіваюсь, що новий механізм зацікавить інвесторів, сприятиме створенню нових підприємств на території нашої держави та поступовому відновленню економіки України, яка зазнала руйнування внаслідок російської агресії», - зазначила Перший віце-прем’єр-міністр - Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Раніше ми писали, що 7 вересня Кабінет Міністрів провів засідання.

Додамо, Зеленський підтримав звільнення індустріальних парків від сплати податку на прибуток на 10 років.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області