В АРМА передано сільгосптехніку та об’єкти нерухомості російської компанії на суму понад 800 млн грн

07:30, 9 вересня 2022
Це арештовані судом 74 одиниці сільськогосподарської техніки, 90 автомобілів, офісне приміщення і земельні ділянки, а також об’єкти нерухомості, які належать власникам підприємства – громадянам РФ.
В АРМА передано сільгосптехніку та об’єкти нерухомості російської компанії на суму понад 800 млн грн
Фото: ОГП
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

За клопотанням прокурорів Обухівської окружної прокуратури в управління АРМА передано сільгосптехніку та об’єкти нерухомості російської компанії на суму понад 800 млн грн. Це арештовані судом 74 одиниці сільськогосподарської техніки, 90 автомобілів, офісне приміщення і земельні ділянки товариства, а також об’єкти нерухомості, які належать власникам підприємства – громадянам РФ. Про це повідомляє Офіс Генпрокурора. 

За даними слідства, товариство входить до сфери приватного агропромислового комплексу України та є частиною холдингу російського підприємства. Воно займається ввезенням в Україну сільськогосподарської техніки та її подальшою реалізацією на внутрішньому ринку країни. Прибутки товариства розподіляються між громадянами РФ та акумулюються на відповідних рахунках у банківських установах.

Громадяни РФ із використанням одного із підприємств розробили схему виведення активів компанії в тіньовий сектор економіки. Через російське товариство, акціонером якого є власник вищевказаного підприємства, здійснювалося виведення активів українського товариства до країни-агресора. Податки сплачувалися до федерального бюджету РФ, що сприяло нарощуванню військового потенціалу РФ проти України та створювало реальну загрозу національній безпеці.

Правоохоронці провели ряд обшуків на підприємстві, під час яких вилучили офіційні документи, видані російськими державними органами на ім'я власників компанії.

Раніше ми писали, що в управління АРМА передано майже 24 млн грн арештованих коштів підприємства зі структури «Роснефть».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області