Відтепер на аптеках, які відпускають ліки за електронним рецептом, з'явиться спеціальна наліпка

18:53, 13 вересня 2022
Впізнати аптеку, яка працює з електронними рецептами на антибіотики та надалі на всі рецептурні препарати, можна за наліпкою на дверях «Відпускаємо ліки за е-рецептом».
Відтепер на аптеках, які відпускають ліки за електронним рецептом, з'явиться спеціальна наліпка
Джерело фото: freepik.com
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У серпні цього року в Україні успішно запрацював е-рецепт на антибіотики. Це перший етап впровадження відпуску рецептурних лікарських засобів за електронним рецептом, повідомляє МОЗ.

Як зазначається, уже з листопада в Україні електронний рецепт поширюватиметься і на групу наркотичних (психотропних) лікарських засобів. Таким чином, електронний рецепт прийде на заміну спеціальним паперовим рецептурним бланкам рожевого кольору, що використовуються зараз для призначення цієї групи ліків.

У МОЗ нагадують, що придбати антибіотики за рецептом можна в будь-якій аптеці.

«Для цього достатньо предʼявити фармацевту рецепт чи інформаційну довідку, яку вам надав лікар. Важливо, що по закінченню перехідного періоду аптеки будуть відпускати антибіотики виключно за електронним рецептом», - кажуть у Міністерстві.

Зазначається, що сьогодні з ЕСОЗ працює понад 16 тисяч місць відпуску лікарських засобів. Впізнати аптеку, яка працює з електронними рецептами на антибіотики та надалі на всі рецептурні препарати, можна за наліпкою на дверях «Відпускаємо ліки за е-рецептом».

Також ми писали, що у МОЗ пояснили, як працюватиме електронний рецепт на наркотичні (психотропні) лікарські засоби.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області