Підозрюється у розтраті 1,2 млн гривень: ексзаступнику прокурора Львівщини обрали запобіжний захід

17:54, 13 вересня 2022
Ексзаступник прокурора уклав декілька договорів із приватною юридичною особою на проведення ремонтних робіт приміщення прокуратури області, які насправді були виконані ще у 2013 році.
Підозрюється у розтраті 1,2 млн гривень: ексзаступнику прокурора Львівщини обрали запобіжний захід
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що 13 вересня за клопотанням детективів НАБУ погодженим прокурором САП слідчий суддя Вищого антикорупційного суду обрав запобіжний захід колишньому заступнику прокурора Львівської області, який підозрюється у розтраті 1,2 млн гривень та зловживанні службовим становищем, яке завдало державі майже пів мільйона гривень збитків.

«Суд частково задовольнив клопотання та застосовував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 198 480 гривень. Також суд поклав на особу такі обов’язки: повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання або місця роботи; утримуватись від спілкування зі свідками у справі; здати на зберігання до Державної міграційної служби України свій паспорт для виїзду за кордон, інші документи, що дають право на виїзд з України.

Строк дії ухвали – до 13 листопада 2022 року», — йдеться у повідомленні.

У САП нагадали, що експрокурору інкриміновано вчинення злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 та ч. 2 ст. 364 КК України.

«Так, у 2015 році колишній заступник прокурора Львівської області уклав декілька договорів із приватною юридичною особою на проведення ремонтних робіт приміщення прокуратури області. В подальшому від імені прокуратури підписані документи щодо нібито прийняття виконаних ремонтних робіт за цими договорами та здійснена їх оплата на суму понад 1,2 млн грн, незважаючи на те, що насправді ці ремонтні роботи вже були виконані раніше ще у 2013 році. Крім того, у листопаді-грудні 2015 року колишній заступник прокурора області уникаючи тендерних процедур здійснив придбання для потреб прокуратури офісний папір за майже вдвічі завищеними цінами, переплативши понад 400 тис. гривень», — додали у відомстві.

Раніше ми писали, що прокурорами Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру колишньому директору Державного підприємства «Сервіс» у розтраті майна шляхом зловживання службовим становищем.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області