В Україні підготували законопроект, який запроваджує кримінальну відповідальність за отримання російського паспорта

16:30, 14 вересня 2022
Отримання російського паспорта на ТОТ виправдане лише у випадку, коли людина за допомогою цього «документа» намагається через РФ та треті країни повернутись у вільну Україну.
В Україні підготували законопроект, який запроваджує кримінальну відповідальність за отримання російського паспорта
Фото: slovoidilo.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомляють, що за участю Офісу генпрокурора, СБУ, нардепів та громадськості підготовлено законопроект, який запроваджує кримінальну відповідальність за отримання російського паспорта.

Зокрема, законопроект вводить кримінальну відповідальність за:

1. Набуття громадянства та/або отримання паспорта держави-агресора державними посадовцями або представниками місцевого самоврядування за відсутності ознак державної зради.

2. Пропаганду, публічні заклики, примушування до цього.

3. Обмеження прав людей, які не отримали громадянство або паспорт держави-агресора.

«Мінреінтеграції вкотре нагадує: Міжнародне гуманітарне право забороняє примушувати жителів окупованої території присягати на вірність державі-супротивнику. Ворожа паспортизація, тиск з метою нав’язування паспорта російської федерації – абсолютно неправомірні та протизаконні», — зазначили у відомстві.

Міністерство нагадує, що отримання російського паспорта на ТОТ виправдане лише у випадку, коли людина за допомогою цього «документа» намагається через РФ та треті країни повернутись у вільну Україну.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді