МВС про дозвіл на носіння зброї – безконтрольної «вольниці» не буде

19:06, 17 вересня 2022
У МВС вважають, що фактор володіння зброєю громадянами повинен, насамперед, вплинути на злочинців.
МВС про дозвіл на носіння зброї – безконтрольної «вольниці» не буде
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україні потрібні чіткі правила і злагоджена ефективна система контролю за обігом вогнепальної зброї. Про це в інтерв'ю Укрінформу сказав заступник міністра внутрішніх справ України Ігор Бондаренко.

«МВС виступає за помірковану ліберальну модель обігу зброї у державі, тобто без крайнощів. Нам це точно зараз не потрібно. Нам потрібні чіткі правила і злагоджена ефективна система контролю за обігом вогнепальної зброї. Ніякої безконтрольної "вольниці" не буде», - цитують на порталі Бондаренко.

Вів зазначив, що фактор володіння зброєю громадянами повинен, насамперед, вплинути на злочинців.

«Фактор володіння зброєю громадянами повинен, насамперед, вплинути на злочинців, які перед тим, як проникнути до приватного помешкання, мають замислитись, а може особа, проти якої вчиняється злочин, є власником зброї і має право чинити спротив. А на вулицях, у публічних місцях з цим справляється, на мою думку, і досить непогано, поліція та інші органи з правоохоронними функціями», - зауважив Бондаренко.

Також він зазначив, що у Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності є й інший законопроєкт, який стосується, зокрема, коригування положень про межі самооборони – 5709.

«Потрібно привести норми цього законопроєкту у відповідність з пропонованою моделлю, щоб потім у разі застосування людиною легальної зброї для самозахисту не було якоїсь неоднозначності у кримінально-правовій  кваліфікації вчинку», - поінформував Бондаренко.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Бондарчук
    Володимир Бондарчук
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Ілля Марущак
    Ілля Марущак
    суддя Господарського суду Чернівецької області