Україні терміново потрібні протиракетні системи та гарантії безпеки, — Андрій Єрмак

18:34, 30 вересня 2022
Міжнародний інтерес полягає в тому, щоб Україна могла ефективно захищати своє небо.
Україні терміново потрібні протиракетні системи та гарантії безпеки, — Андрій Єрмак
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Україна потребує підтримки у боротьбі з російською агресією. Союзники можуть посилити безпеку України, надавши сучасні та ефективні системи ППО та ПРО. Також нашій країні терміново потрібні гарантії безпеки як сигнал довіри з боку Заходу. Про це йдеться у спільній колонці глави Офісу президента Андрія Єрмака та ексгенсека НАТО Андерса Фога Расмуссена (2009 – 2014) у The Wall Street Journal.

Вони нагадали, що у відповідь на нещодавні перемоги України на фронті росія вдалася до обстрілу цивільної інфраструктури ракетами великої дальності.

«Це воєнний злочин. Щоб захистити цивільне населення та дозволити відновлення, союзники України мають надати все необхідне для запобігання повітряним атакам», – сказано у матеріалі.

«Враховуючи небезпеку для навколишнього середовища, яку можуть спричинити такі атаки, міжнародний інтерес полягає в тому, щоб Україна могла ефективно захищати своє небо.

Гарантії безпеки мають надходити від основної групи союзників України.

Тих, хто володіє значним військовим потенціалом, та тих, хто готовий взяти як політичні, так і юридичні зобов’язання. Йдеться про США, Великобританію, Канаду, Польщу, Італію, Німеччину, Францію, Австралію, Туреччину, а також країни Північної Європи, Балтії та Центральної Європи.

НАТО - наша головна мета», — зазначається в колонці.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва