ПриватБанк поновив підготовку до приватизації

16:03, 6 жовтня 2022
До повномасштабного вторгнення банк готувався до приватизації і вів багато проектів для її успішного завершення в 2024 році, проте у лютому багато з цих проектів було призупинено.
ПриватБанк поновив підготовку до приватизації
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

ПриватБанк поновлює підготовку до приватизації, призупинену у лютому через повномасштабне вторгнення. Про це розповів голова правління банку Герхард Бьош на конференції Forbes. 

До повномасштабного вторгнення 24 лютого банк готувався до приватизації і вів багато проектів для її успішного завершення в 2024 році, проте у лютому багато з цих проектів було призупинено. Банк відновлює більшість проектів, щоб підвищити свою ефективність і взаємодію з клієнтами, покращити їх клієнтський досвід, продовжити поліпшувати позитивну репутацію на ринку. Банк багато вкладає в цифровий розвиток і розробки та вже готується до післявоєнного періоду. Бьош розраховує на зростання бізнесу та планує продовжувати кредитування клієнтів.

У 2016 році держава витратила на докапіталізацію націоналізованого ПриватБанку $5,5 млрд. Суму збитків підтвердили детективи агенції Kroll, що проводили forensic audit банку після його націоналізації.

На початку вересня 2020 року Кабінет Міністрів поновив принципи стратегічного реформування держбанків і передбачив скорочення частки держави в банківському секторі з нинішніх 60% до 25% до 2025 року шляхом часткової або повної приватизації держбанків.

Раніше ми писали, що ПриватБанк подвоїв комісію за переказ коштів за кордон. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном