Зеленський пропонує розмістити міжнародних спостерігачів на кордоні з Білоруссю

18:02, 11 жовтня 2022
Президент зазначив, що «Україна не планувала та не планує військових заходів проти Білорусі. Нас цікавить лише відновлення нашої територіальної цілісності».
Зеленський пропонує розмістити міжнародних спостерігачів на кордоні з Білоруссю
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент Володимир Зеленський запропонував розмістити на кордоні з Білоруссю місію міжнародних спостерігачів. Про це він заявив під час зустрічі G7.

«Територію Білорусі вже застосовують для ударів по Україні. І наразі ми бачимо велику загрозу. Росія намагається прямо втягнути Білорусь у цю війну, розігруючи провокацію про те, що ми нібито готуємо удар по цій країні. Опосередковано – вона вже втягнула їх. А прагне – втягнути безпосередньо», - сказав він.

Він зазначив, що «Україна не планувала та не планує військових заходів проти Білорусі. Нас цікавить лише відновлення нашої територіальної цілісності».

«Але щоб повністю зняти цю провокацію, щоб зняти ці наративи, які лунають від Лукашенка, щоб зняти навіть припущення про якусь загрозу нібито від нас, ми пропонуємо своє рішення. На кордоні України та Білорусі може бути розміщено місію міжнародних спостерігачів з моніторингу безпекової ситуації. Формат може бути розроблений нашими дипломатами. І я прошу вас на рівні «Групи семи» підтримати цю нашу ініціативу», - сказав Зеленський.

Додамо, що Зеленський під час зустрічі G7 наголосив, що потрібна жорстка цінова стеля для експорту нафти й газу з Росії. Крім того, Президент підкреслив, що «зараз одна людина блокує мир – і ця людина у Москві».

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Євген Чаку
    Євген Чаку
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Руслан Сидорович
    Руслан Сидорович
    член Вищої кваліфікаційної комісії суддів України