Міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, скільки тонн соняшнику планується спрямувати на експорт

17:07, 12 жовтня 2022
Що стосується обмежень на експорт насіння соняшнику (зокрема, шляхом утримання додаткових митних зборів, передбачених угодою про вільну торгівлю з ЄС), то, як підкреслила Юлія Свириденко, Уряд послідовно працює на підтримку експорту з високою доданою вартістю.
Міністр економіки Юлія Свириденко повідомила, скільки тонн соняшнику планується спрямувати на експорт
Зображення від montypeter на Freepik
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Під час зустрічі, у якій брали участь народний депутат, голова Комітету Верховної Ради  з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, Перший віцепрем’єр-міністр – Міністр економіки України Юлія Свириденко, представники асоціацій Укрхарчопром, Укркондпром, Укроліяпром та інші, було обговорено питання щодо обмеження експорту насіння соняшнику.

Про це повідомляє Мінекономіки.

Що стосується обмежень на експорт насіння соняшнику (зокрема, шляхом утримання додаткових митних зборів, передбачених угодою про вільну торгівлю з ЄС), то, як підкреслила Юлія Свириденко, Уряд послідовно працює на підтримку експорту з високою доданою вартістю. Однак будь-які рішення мають ухвалюватися з урахуванням позицій усіх сторін. Найближчим часом буде проведена зустріч між агровиробниками, експортерами, переробниками та представниками профільних міністерств, під час якої питання буде вивчено всебічно.

«Зазначимо, що з урахуванням прогнозного врожаю соняшнику та запасів на початок поточного маркетингового року, на експорт буде спрямовано 1 млн тонн соняшнику, натомість на переробку - 10,7 млн тонн. Це дозволить виробити 4,3 млн тонн олії, повністю забезпечити продуктом країну та сформувати обсяги експорту в межах близько 4 тонн», - сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва