Зеленський очікує відкриття офісу Міжнародного кримінального суду у Києві

13:33, 13 жовтня 2022
Прокурор Міжнародного кримінального суду спілкується з Генеральним прокурором України щодо пришвидшення відкриття офісу.
Зеленський очікує відкриття офісу Міжнародного кримінального суду у Києві
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський очікує відкриття офісу Міжнародного кримінального суду у Києві. Про це він заявив під час конференц-зв'язку на сесії ПАРЄ.

Глава держави зауважив, що прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан спілкується з Генеральним прокурором України щодо пришвидшення відкриття офісу.

«На жаль, повинен констатувати, що на деокупованих територіях все виглядає страшно, сотні могил людей, закатованих та закопаних. І тому питання міжнародного трибуналу сьогодні підіймається багато разів абсолютно справедливо та актуально. По-перше, ми очікуємо відкриття філд-офісу у Києві Міжнародного кримінального суду. Прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан спілкується з нашим Генеральним прокурором і ми очікуємо пришвидшення цього процесу, щоб офіс вже був відкритий», - підкреслив Зеленський.

Президент зауважив, що працюють криміналісти та спеціалісти з різних держав. Також нещодавно Франція дуже сильно допомогла новітніми технічними засобами, щоб проводити всі дії щодо криміналістики відразу на місті злочинів.

«Потрібні фахівці, їх багато не буде. Ми знаємо, хто катував людей, і на нашому боці правда. Ми відкриті для міжнародної спільноти, тому потрібні як фахівці, так і технічна підтримка», - зазначив Зеленський.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Петро Ковзель
    Петро Ковзель
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва