Вимагали $2300 за земельну ділянку: оголошено вирок колишнім голові та головному спеціалісту однієї з РДА Одеської області

16:33, 17 жовтня 2022
За вироком суду їм призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі.
Вимагали $2300 за земельну ділянку: оголошено вирок колишнім голові та головному спеціалісту однієї з РДА Одеської області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У понеділок, 17 жовтня, колегією суддів ВАКС оголошено обвинувальний вирок колишнім голові однієї з райдержадміністрацій Одеської області та головному спеціалісту цієї адміністрації. Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«Колегія суддів ВАКС, дослідивши зібрані у кримінальному провадженні докази та заслухавши доводи сторін, визнала вказаних осіб винуватими у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди у розмірі 2 300 доларів за погодження в інтересах третьої особи документів на отримання 2 га землі, розташованої на території Вілківської міської ради Одеської області, тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України», — йдеться у повідомленні.

За вироком суду їм призначено покарання у вигляді 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади державної служби в органах державної влади та інших державних органах, їх апараті строком три роки, з конфіскацією всього належного їм на праві власності майна.

Вирок може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення  шляхом подачі апеляційної скарги через Вищий антикорупційний суд до Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Микола Мазур
    Микола Мазур
    суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Олександр Сарбей
    Олександр Сарбей
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області