У Дніпрі буде створено університетську лікарню

20:50, 19 жовтня 2022
Вона буде на базі спеціалізованої багатопрофільної лікарні № 1.
У Дніпрі буде створено університетську лікарню
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство охорони здоров’я продовжує працювати над удосконаленням освітнього процесу у закладах вищої медичної освіти (ЗВО) та, зокрема, створенням сучасних багатопрофільних університетських лікарень при кожному медичному вищі.

Адже такі лікарні є сучасними навчально-науково-клінічними центрами, де студенти та інтерни можуть ефективніше опановувати практичні навички та підвищувати свою компетенцію. Про це повідомив Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко під час наради з керівниками структурних підрозділів Міністерства.

«Сьогодні одним із важливих напрямів нашої роботи є створення потужних університетських лікарень, де кожен студент, інтерн та медик зможе вдосконалювати свої професійні навички й робити процес лікування якомога ефективнішим для пацієнтів. Саме тому створення таких клінічних баз для майбутніх лікарів є вимогою часу. Оскільки функціонування клінік — це стратегія розвитку для вищої медичної освіти та її майбутнє. Жоден університет не зможе успішно розвиватися та готувати конкурентних фахівців, якщо у нього відсутня власна клінічна база для навчання. Університетська лікарня — це насамперед потужний, великий і багатопрофільний заклад, що створює можливості для якісного навчання та досліджень. Тому позиція МОЗ лишається незмінною, і ми будемо працювати у цьому напрямі», — сказав Ляшко. 

Також у ході наради присутні заслухали керівника державного закладу «Спеціалізована багатопрофільна лікарня № 1 МОЗ України» (м. Дніпро), за результатами чого було прийнято рішення розробити механізм його переходу в університетську лікарню в структурі Дніпровського державного медичного університету (ДДМУ). За словами Міністра охорони здоров'я, наразі лікарня потребує істотної модернізації та посилення матеріально-технічної бази.

Найближчим часом МОЗ напрацює стратегію і план щодо ефективної передачі лікарні під управління ДДМУ.

Така університетська лікарня стане не лише клінічною базою для підготовки студентів та інтернів, а й надаватиме спеціалізовану медичну допомогу, отримавши додаткове фінансування шляхом підписання договору з Національною службою здоров’я України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду