Заволодів мільйонами гривень під час ремонту пологового будинку: на Київщині судитимуть підрядника

22:42, 31 жовтня 2022
Тепер зловмиснику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.
Заволодів мільйонами гривень під час ремонту пологового будинку: на Київщині судитимуть підрядника
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Ювенальні прокурори Бориспільської окружної прокуратури затвердили та скерували до суду обвинувальний акт стосовно директора товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, а також складення та видачі завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України), передає офіційний сайт Київської обласної прокуратури.

За даними слідства, в жовтні 2019 року між одним з управлінь Бориспільської районної державної адміністрації та товариством укладено договір підряду щодо проведення капітального ремонту пологового будинку.

«Обвинувачений, з метою заволодіння частиною бюджетних коштів на користь очолюваного ним товариства, склав та підписав видаткові накладні та акти приймання виконаних робіт, зазначивши в них відомості про придбання будівельних матеріалів і обсяги виконання робіт. При цьому він достовірно знав, що жодні матеріали не закуплені, а роботи не виконані. На підставі вказаних документів на рахунок підприємства перераховано понад 4,2 млн грн бюджетних коштів. Таким чином спричинено збитки державі на вказану суму.

За скоєне останньому загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Татаринов
    Дмитро Татаринов
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Ірина Соломко
    Ірина Соломко
    суддя Чернігівського окружного адміністративного суду