Енергопостачання Києва відновлять до десятої вечора, — Кличко

18:47, 31 жовтня 2022
За словами Кличка, зараз без світла у столиці 270 тисяч квартир.
Енергопостачання Києва відновлять до десятої вечора, — Кличко
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

31 жовтня після ранкової ракетної атаки росіян на об'єкти інфраструктури, зокрема енергооб'єкта в Київській області, близько 80% мешканців столиці залишилися без води, а 350 тис. квартир без електрики, повідомив міський голова Києва Віталій Кличко.

За його словами, одразу після атаки "Київводоканал" розпочав стабілізацію роботи водопровідних станцій і надвечір водопостачання деяких районів відновили, зокрема, на лівому березі столиці. Наразі фахівці водоканалу працюють на правому березі.

"Станом на цей час без світла у столиці 270 тисяч квартир. І 40% споживачів столиці — без води, — зазначив Кличко. — Світло повернули мешканцям Троєщини та частково — Подолу. Енергетики планують стабілізувати ситуацію зі світлом приблизно о 9-10 вечора".

Проте мер попередив, що ситуація з енергопостачанням залишається складною. Щоб "оживити" 27 бюветних комплексів, у яких городяни можуть набрати води, вдалися за допомогою генераторів. Також поки не вдається обійтися без відключень світла.

Задля економії електроенергії з 1 листопада київський метрополітен змінить графік руху потягів: у години пік інтервал руху складе 4-5 хвилин, решта часу — 8-10 хвилин. Також поки замість тролейбусів і трамваїв на маршрути випускатимуть автобуси.

Раніше ми писали, що 31 жовтня російські окупанти атакували ракетами та дронами 10 регіонів України. Внаслідок ворожих атак пошкоджено 18 об’єктів, більшість із яких енергетичні. 

Також повідомлялося, що у ДТЕК закінчується обладнання для відновлення енергосистеми.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду