На Черкащині працівник військкомату закликав до вчинення РФ агресії на території України

19:14, 3 листопада 2022
До підозрюваного застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
На Черкащині працівник військкомату закликав до вчинення РФ агресії на території України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому військовослужбовцю, який наразі працює в Черкаському обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки, за виправдовування та визнання правомірною збройної агресії РФ (ч.ч. 1, 3 ст. 436-2 КК України). Про йдеться на офіційному сайті Черкаської обласної прокуратури.

«За даними слідства чоловік у ході розмов  зі своєю дружиною, колегами по роботі та близьким колом спілкування підтримував злочинні дії російських окупантів в Україні та пропагандистські наративи держави агресора.

Під час обшуку встановлено ряд інших фактів, що підтверджують спілкування підозрюваного з громадянами РФ, в яких він підтримував дії окупантів, у тому числі закликав до вчинення агресії на території України, та готувався сприяти ворогу. Цим фактами буде додатково надано правову оцінку.

За результатами розгляду клопотання сторони обвинувачення судом застосовано до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва