РФ використовує Курську АЕС для зберігання ракетного озброєння і дронів, — розвідка

18:23, 4 листопада 2022
У розвідці не виключають, що Курську АЕС використовують для прихованого розміщення та обслуговування боєприпасів до ракетного озброєння та іранських БПЛА.
РФ використовує Курську АЕС для зберігання ракетного озброєння і дронів, — розвідка
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські розвідники припускають, що РФ використовує Курську АЕС для зберігання та обслуговування іранських балістичних ракет та безпілотників. Про це повідомляє ГУР.

«Отримано інформацію, що російські військові використовують територію курської АЕС та пов’язаних з нею підприємств для зберігання та обслуговування ракет.

Впродовж останніх декількох тижнів до підземних ангарів підприємства «курскатоменергоремонт» в районі селища Іваніно Курської області представники ЗС РФ завозили ракети до комплексів С-300.

Також наприкінці жовтня помічено прибуття до цих ангарів декількох цивільних вантажівок на іранських автомобільних номерах з невідомим вантажем», — йдеться у повідомленні.

У розвідці не виключають що зазначений об’єкт підвищеної небезпеки, який безпосередньо наближений до Курської АЕС (місто Курчатов), використовується російськими ЗС у військових цілях. А саме, для прихованого розміщення та обслуговування боєприпасів до ракетного озброєння та іранських БПЛА.

Не виключається наявність у вказаних підземних сховищах іранських балістичних ракет.

Українські захисники вважають, що наведена інформація має стати предметом ретельної перевірки з боку представників відповідних міжнародних організацій. В першу чергу – МАГАТЕ.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Борис Продан
    Борис Продан
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області
  • Дмитро Шмигельський
    Дмитро Шмигельський
    суддя Деснянського районного суду міста Києва