Надання допомоги державам, які потерпають від гострої продовольчої кризи: в ОП провели перше засідання

20:53, 8 листопада 2022
Керівник Офісу Президента провів перше засідання утвореної указом Глави держави 3 листопада 2022 року робочої групи з підготовки пропозицій щодо надання допомоги державам, які потерпають від гострої продовольчої кризи.
Надання допомоги державам, які потерпають від гострої продовольчої кризи: в ОП провели перше засідання
Джерело фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів перше засідання утвореної указом Глави держави 3 листопада 2022 року робочої групи з підготовки пропозицій щодо надання допомоги державам, які потерпають від гострої продовольчої кризи.

Про це повідомляє Офіс Президента.

«Сьогодні саме Україна є тією головною силою, яка допомагає боротися з продовольчою кризою, створеною в результаті агресії росії проти України. Це демонструє, що навіть у таких жахливих умовах наша країна продовжує бути відповідальною, продовжує думати не лише про себе, а й про людей, які сьогодні страждають у світі внаслідок цієї війни», – наголосив Андрій Єрмак.

За його словами, на сьогоднішньому засіданні робочої групи окреслюються перші напрацювання щодо гуманітарного постачання українського зерна країнам, які найбільше його потребують.

Очільник Офісу Президента нагадав, що у листопаді минає 90 років від трагедії Голодомору 1932-1933 років – геноциду українського народу. Тож українська нація на собі відчула, що таке голод, і розуміє важливість реалізації цієї ініціативи.

«Знаково, що саме у ці дні ми нагадуємо світові про цю трагедію і не хочемо, щоб подібне повторювалося з іншими народами», – сказав Андрій Єрмак.

За його словами, Україна прагне залучити до участі в реалізації цієї ініціативи міжнародних партнерів, вже розпочато відповідні консультації.

Як зазначив міністр інфраструктури Олександр Кубраков, з початком повномасштабної агресії росії проти України світ усвідомив ту важливу роль, які відіграє українське зерно у стабілізації світового продовольчого ринку. Зокрема, створювані росією перешкоди в експорті українського збіжжя викликають коливання вартості зерна на світовому ринку.

Він констатував: багато країн, навіть при працюючому зерновому коридорі, не можуть собі дозволити купити зерно для своїх потреб, тому гуманітарна ініціатива Президента України є необхідною.

Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга зазначив: росія підірвала глобальну продовольчу безпеку, але, незважаючи на її повномасштабну агресію, Україна й надалі виступає і готова бути гарантом продовольчої безпеки у світі.

Резюмуючи, керівник Офісу Президента наголосив, що Україна готова допомагати навіть в час, коли сама продовжує битися з ворогом та відстоювати свою незалежність і територіальну цілісність.

«Сьогодні світ повинен розуміти, що Україна продовжує воювати, але також рятує світ», – сказав Андрій Єрмак.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Ірина Желтобрюх
    Ірина Желтобрюх
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді
  • Олександр Банчук
    Олександр Банчук
    заступник Міністра юстиції України
  • Олена Кожух
    Олена Кожух
    застуниця голови Закарпатського апеляційного суду
  • Юрій Мазур
    Юрій Мазур
    суддя Голосіївського районного суду міста Києва
  • Вікторія Світлицька
    Вікторія Світлицька
    суддя Жовтневого районного суду м. Запоріжжя