Наводив ракетні удари на об'єкти енергетики: у Вінницькій області СБУ затримала колишнього військового

14:12, 17 листопада 2022
Ворожим інформатором виявився колишній радянський військовий, який на початку 90-х звільнився з армії.
Наводив ракетні удари на об'єкти енергетики: у Вінницькій області СБУ затримала колишнього військового
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Контррозвідка Служби безпеки викрила колишнього радянського військового, який передавав росіянам інформацію про об'єкти енергетики у Вінницькій області. Він наводив ракетні удари ворога. Про це повідомляє СБУ.

Ворожим інформатором виявився колишній радянський військовий, який на початку 90-х звільнився з армії. За оперативними даними, вже тоді він був завербований представниками російської воєнної розвідки, які після розпаду СРСР перевели його в «режим очікування».

Після початку повномасштабної війни співробітник ГРУ вийшов на агента та попросив «допомогу». Шпигун таємно знімав українських військових та передавав ворогу через Telegram-канал.

Саме за «наводкою» коригувальника росіяни планували завдати серію прицільних ракетних ударів по енергогенеруючих підприємствах Вінницької області.

Під час обшуку за місцем проживання фігуранта правоохоронці виявили мобільний телефон з доказами листування з російським «куратором». Затриманому оголосили підозру у держзраді (ч. 2. ст. 111).

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді