Блекаут в Україні можливий, але не обов'язково, що він відбудеться цього сезону, — очільник Укренерго

10:08, 21 листопада 2022
Але якщо він все ж таки буде, то не потрібно вважати повне відключення електроенергії «кінцем світу».
Блекаут в Україні можливий, але не обов'язково, що він відбудеться цього сезону, — очільник Укренерго
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Блекаут в Україні можливий, але не обов'язково, що він відбудеться цього сезону. Про це заявив очільник Укренерго Володимир Кудрицький.

«Блекаут – це не якийсь кінець світу. Блекаут - це повне або значне погашення енергосистеми, після якого одразу починається її відновлення», - сказав Кудрицький.

За його словами, тривалість такої події дуже складно спрогнозувати, оскільки це залежатиме від ступеня та характеру пошкодження інфраструктури.

«Це може бути тривалість, порівнянна до останньої масованої атаки, може бути довшою, може бути коротшою», - наголосив глава «Укренерго».

Повідомляється, що в «Укренерго» останнім часом провели багато протиаварійних тренувань та підготовчих заходів, усі працівники чітко знають, що робити у разі блекауту.

«Хоча я особисто не вважаю, що це станеться обов'язково з нами. Далеко не факт, що ми зіткнемося цього сезону з блекаутом», - додав Кудрицький.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Заворотна
    Оксана Заворотна
    суддя Хмельницького міськрайонного суду Хмельницької області