ВАКС обрав запобіжний захід раднику колишнього очільника ДФС

21:46, 23 листопада 2022
ВАКС за клопотанням САП та НАБУ обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою раднику колишнього голови ДФС України.
ВАКС обрав запобіжний захід раднику колишнього очільника ДФС
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У середу, 23 листопада, ВАКС за клопотанням САП та НАБУ обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою раднику колишнього Голови ДФС України.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

«23 листопада 2022 року ВАКС за клопотанням САП та НАБУ обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою раднику колишнього голови ДФС України, за пособництва якого колишній очільник ДФС одержав 722 млн грн неправомірної вигоди», - йдеться у повідомленні.

Як зазначають у САП, після затримання підозрюваного та не пізніше ніж через 48 годин з часу доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить питання про застосування цього запобіжного заходу.

«За версією слідства колишній очільник ДФС України за пособництва свого радника протягом 2015-2016 років забезпечив юридичним особам, підконтрольним власнику агрохолдингу, відшкодування ПДВ у розмірі понад 3,2 млрд грн. У результаті він неправомірно одержав на свою користь та на користь третіх осіб понад 722 млн грн», - розповіли у САП.

Також ми писали про спробу підкупу судді з Одеси: НАБУ та САП завершили розслідування за підозрою aдвоката у підбурюванні до надання неправомірної вигоди.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Гринчук
    Руслан Гринчук
    суддя Хмельницького апеляційного суду
  • Надія Губенко
    Надія Губенко
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді