Ситуація з українськими АЕС стає все більш небезпечною, — МАГАТЕ

15:10, 25 листопада 2022
Директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі заявив, що повна та одночасна втрата зовнішнього електропостачання українськими атомними електростанціями - це серйозний привід для хвилювання.
Ситуація з українськими АЕС стає все більш небезпечною, — МАГАТЕ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Усі військові дії, що загрожують безпеці ядерних об’єктів України, мають бути негайно припинені. Про це повідомив у Twitter директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі, зазначивши при цьому, що ситуація з ядерною безпекою в країні стає все більш нестабільною.

"Повна та одночасна втрата зовнішнього електропостачання українськими атомними електростанціями демонструє, що ситуація з ядерною безпекою в країні стає все більш нестабільною, складною та потенційно небезпечною", — сказав Гроссі.

Очільник міжнародного агентства наголосив, що це перший випадок, коли всі станції одночасно втрачають зовнішнє живлення.  

"Це було неможливо уявити до цієї трагічної війни. І це надзвичайно хвилює. Усі військові дії, що загрожують безпеці ядерних об’єктів України, мають бути негайно припинені", — заявив Рафаель Гроссі. 

Нагадаємо, що 23 листопада через зниження частоти в енергосистемі України на Рівненській, Південноукраїнській та Хмельницькій АЕС спрацював аварійний захист, внаслідок чого всі енергоблоки були автоматично відключені.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Чи дійсно 2 млн осіб ризикують опинитися в розшуку внаслідок нового закону про мобілізацію – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Данило Гетманцев
    Данило Гетманцев
    голова Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики
  • Михайло Ніколаєв
    Михайло Ніколаєв
    суддя Господарського суду Чернівецької області
  • Сергій Чванкін
    Сергій Чванкін
    голова Київського районного суду м. Одеси