Як працюватимуть лікарні в умовах блекауту: у МОЗ пояснили

16:26, 25 листопада 2022
У випадку блекауту лікарні в Україні не закриватимуть, - Віктор Ляшко.
Як працюватимуть лікарні в умовах блекауту: у МОЗ пояснили
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко повідомив, що лікарні не закриватимуться навіть в умовах блекауту, але медустановам потрібно скоротити кількість приміщень, що використовуються. Про це він сказав в ефірі національного телемарафону.

«Лікарні не закриватимуть, але у певних лікарнях буде переглянуто підхід та оптимізовано використання приміщень для того, щоб сконцентрувати все на менших площах», - заявив Ляшко.

За його словами, оптимізація приміщень дозволить легше пройти осінньо-зимовий період, у тому числі із настанням великих холодів.

«Коли менша площа, її простіше опалювати, використовуючи джерела живлення, якщо буде відключення від централізованого теплопостачання», - зазначив міністр.

Він також підкреслив, що МОЗ визначило два рівні лікарень: клініки, які можуть працювати без централізованого енергопостачання, та клініки, які можуть працювати без централізованого тепла та централізованого водопостачання.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Максим Дирдін
    Максим Дирдін
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики