Киянин «замінував» Офіс Президента через відключення електроенергії — прокуратура

13:40, 30 листопада 2022
28 листопада чоловік повідомив на спецлінію «102» про замінування будівлі Офісу Президента України по вул. Банковій у Києві.
Киянин «замінував» Офіс Президента через відключення електроенергії — прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці повідомили про підозру 51-річному киянину за завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху будівлі, що забезпечує діяльність органів державної влади, передає Київська міська прокуратура.

Установлено, що увечері 28 листопада 2022 року невідома особа повідомила на спецлінію Національної поліції «102» про замінування будівлі Офісу Президента України по вул. Банковій у Києві.

«В результаті вжитих слідчих (розшукових) дій правоохоронці встановили особу «мінера» та затримали його. Причину свого вчинку чоловік пояснив невдоволенням через відключення електроенергії.

За місцем проживання 51-річного підозрюваного, який виявився прихильником  «руського миру», вилучено мобільний телефон із сім-картою, за допомогою яких він зробив неправдиве повідомлення про «замінування», а також комуністичну символіку та георгіївські стрічки.

Вирішується питання про обрання чоловіку запобіжного заходу. Перевіряється причетність підозрюваного до інших правопорушень.

Санкція статті передбачає покарання - від 4 до 8 років позбавлення волі», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки