Шахраї за півмільйона обіцяли посаду в Бюро економічної безпеки: деталі схеми

08:17, 8 грудня 2022
Пропонувалися посади і до територіальних управлінь БЕБ, конкурси до яких не проводяться і не плануються проводити найближчим часом.
Шахраї за півмільйона обіцяли посаду в Бюро економічної безпеки: деталі схеми
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Співробітники Департаменту детективів внутрішньої безпеки та захисту працівників Бюро економічної безпеки України виявили факти шахрайських дій групи осіб, які за грошову винагороду пропонували працевлаштування до БЕБ. Про це йдеться у пресслужбі відомства.

«Зокрема обіцялися посади рядового та керівного складу у територіальних управліннях та центральному апараті БЕБ, при цьому громадян переконували, що для цього є необхідні зв’язки. Вартість працевлаштування становила від 6000 до 15 000 доларів США. У тому числі, пропонувалися посади і до територіальних управлінь БЕБ, конкурси до яких не проводяться і не плануються проводити найближчим часом.

За сприяння у призначенні громадян на посаду, зловмисники вимагали передоплату. У разі успішного працевлаштування, необхідно було сплатити другу частину коштів.

Наразі, за матеріалами зібраними детективами ВБ БЕБ, відповідним підрозділом Національної поліції України розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами правопорушення ч. 2 ст. 15 та ч. 3 ст. 190 Кримінального кодексу України», — сказано у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вікторія Кицюк
    Вікторія Кицюк
    суддя Солом'янського районного суду міста Києва
  • Олег Дзюба
    Олег Дзюба
    суддя Господарського суду Харківської області