Кличко допускає сценарій «апокаліпсису» у Києві цієї зими

21:45, 7 грудня 2022
Він припустив можливий сценарій, за яким столиця може залишитися без центрального опалення до весни.
Кличко допускає сценарій «апокаліпсису» у Києві цієї зими
Фото: ЕРА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У Києві може статися "апокаліпсис", як у голлівудських фільмах, вже цієї зими, якщо РФ продовжить свої удари по інфраструктурі України. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, пише Reuters.

За його словами, через низьку температуру у місті стане неможливо жити.

"Київ може втратити електроенергію, воду, тепло. Може статися "апокаліпсис", як у голлівудських фільмах, коли через низьку температуру неможливо жити в будинках", - зазначив Кличко.

За його словами, Київ може залишитися без центрального опалення до весни. Це при тому, що температура повітря у столиці може опуститися до -15 градусів.

"Якщо електрика й надалі буде відсутня, а зовнішня температура буде низькою, ми, на жаль, будемо змушені зливати воду з будівель. Інакше вода може замерзнути і порушити всю водопровідну мережу, а будівлі будуть повністю непридатні для подальшого використання", - пояснив мер міста.

На думку Кличка, мешканцям столиці наразі нема потреби евакуюватися, хоча вони мають бути готовими до такого сценарію. Він запевнив, що влада міста "бореться і робить все можливе, щоб цього не сталося", й закликав підготувати предмети першої необхідності, оскільки у Києві не вистачає місць у пунктах обігріву.

Раніше Кличко повідомив, що повної евакуації з Києва не буде, але допустив виїзд громадян у передмістя.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Яковлєв
    Олександр Яковлєв
    суддя П'ятого апеляційного адміністративного суду