В Укренерго оголосили надзвичайну ситуацію: де не буде світла і тепла

13:30, 16 грудня 2022
Укренерго заявляє про системну аварію через російські удари.
В Укренерго оголосили надзвичайну ситуацію: де не буде світла і тепла
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У п'ятницю, 16 грудня, внаслідок масованих ракетних обстрілів з боку рф електроенергетичної інфраструктури України відбулася втрата понад 50% споживання Об'єднаної енергетичої систкеми України. Про це повідомляє «Укренерго».

Відповідно до Кодексу системи передачі це визначає настання режиму системної аварії.

«Відповідно до Правил ринку повідомляємо про настання надзвичайної ситуації, починаючи з розрахункового періоду з 09:00 16.12.2022 року», - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, міністр енергетики Герман Галущенко пояснив, що ракети пошкодили 9 об'єктів енергогенерації та розподільчі мережі.

За його словами, через пошкодження немає технічної можливості забезпечити електрикою понад 50% споживачів країни. Тобто немає можливості ні виробити більше енергії, ні транспортувати її.

Електроенергії немає у Харкові, Полтаві, Борисполі та інших містах. У деяких областях відключили електроенергію для збереження енергосистеми. При цьому по всій країні застосували екстрені графіки відключення електроенергії.

Аварійні відключення електроенергії відбуваються в Одесі. У Київській, Дніпропетровській, Донецькій областях – екстрені відключення електроенергії. У деяких областях запровадили аварійні відключення через загрозу влучення російських ракет в об'єкти критичної інфраструктури.

«Укренерго» вирішило перейти на аварійні відключення для того, щоб не допустити значних ушкоджень енергосистеми. Зокрема, у Черкаській області запровадили спеціальні графіки аварійних відключень. Таке ж рішення ухвалили і у Житомирській, Сумській Кіровоградській областях.

Також повністю знеструмлений Харків. Бориспіль переходить на аварійний режим роботи. Критична інфраструктура працюватиме на генераторах. Воду подаватимуть за графіком з 6:00 до 9:00, 18:00 до 21:00.

Без електроенергії та опалення залишилося місто Кременчук. При цьому в Києві діють екстрені графіки відключень, а частина міста знеструмлена. Повністю зупинили рух метрополітену. Підземні станції працюють як укриття.

Раніше ми писали, що у Києві спостерігаються перебої з водопостачанням в усіх районах.

У зв’язку з прильотами в енергооб’єкти по всій країні вводяться аварійні відключення світла. Про це повідомив заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко. 

В Укрзалізниці повідомили, що жодного поїзду дальнього слідування відміняти не будуть. Затримки будуть, але всіх довезуть.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області