Зеленський виступив у Конгресі США: що сказав Президент

08:16, 22 грудня 2022
Володимир Зеленський заявив, що наступний 2023 рік буде поворотним для України у війні з рф.
Зеленський виступив у Конгресі США: що сказав Президент
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський виступив у Конгресі під час візиту до США 21 грудня. Його виступ відбувся на спеціальному спільному засіданні членів Палати представників та Сенату на підтримку демократії.

Що сказав Зеленський:

- Це битва не тільки за життя, свободу і безпеку людей – українців чи будь-якого іншого народу, який Росія прагне підкорити. Це битва за те, в якому світі житимуть наші діти і онуки та їхні діти і онуки. Це битва за те, хто переможе в умах наступних поколінь вільного світу.

- Наступного року буде поворотний момент. Я знаю. Цей момент, коли хоробрість України та рішучість американців забезпечить свободу людей, які відстоюють свої цінності

- Ми потребуємо більше ваших "Патріотів", щоб можна було зупинити російський терор проти наших міст і щоб українські патріоти могли на повну силу працювати заради нашої перемоги.

- Росія знайшла собі союзника у терористичних діях проти України - Іран, котрий постачає їй сотні дронів-камікадзе. Тож в інтересах США зупинити ці країни, поки вони не завдали удару по союзниках американців.

- Україна ніколи не просила і не просить, щоб американські солдати воювали на нашій землі замість нас. Але керувати сучасними американськими танками і літаками – можуть українські солдати.

Раніше ми писали, що Байден та Зеленський провели пресконференцію.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська