За жодних умов: Міністр молоді і спорту висловив позицію щодо можливого повернення росіян і білорусів до міжнародних змагань

16:19, 27 січня 2023
Якщо росіян і білорусів повернуть до міжнародних змагань, Україна може бойкотувати Олімпіаду-2024, – міністр спорту і молоді.
За жодних умов: Міністр молоді і спорту висловив позицію щодо можливого повернення росіян і білорусів до міжнародних змагань
Джерело фото noc-ukr.org
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Міністерство молоді і спорту знову надіслало листи до НОКів усіх країн із закликлом не допустити російських і білоруських спортсменів до міжнародних змагань. Про це повідомив міністр молоді і спорту Вадим Гутцайт.

Нагадаємо, що раніше МОК заявив, що розглядає питання можливого повернення росіян і білорусів у міжнародний спорт, але за окремих умов, над якими ще працюють.

Передбачається, що російські і білоруські спортсмени змогли б брати участь у міжнародних стартах у нейтральному статусі та лише ті серед них, які не були помічені в активній підтримці російської агресії проти України.

У свою чергу Міністрество молоді і спорту заявило, що для України допуск росіян і білорусів до міжнародних турнірів – неприпустимо за жодних умов.

«Ми робили, робимо і будемо робити все можливе, щоб не допустити спортсменів рф і рб до міжнародних змагань – навіть під нейтральним прапором чи на будь-яких умовах. Із представниками країн-терористів не може бути жодних домовленостей! Допоки йде війна в нашій країні, ми будемо продовжувати санкційну політику щодо російських і білоруських спортсменів!», – підкреслив Вадим Гутцайт.

Також Мінспорту повідомило, що НОК України вже почав консультації з національними спортивними федераціями щодо можливого бойкоту Олімпійських ігор у Парижі 2024 року у разі дозволу російським та білоруським спортсменам повернутися на міжнародні спортивні арени до припинення агресії росії проти України.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Андрусик
    Надія Андрусик
    суддя Господарського суду Тернопільської області
  • Ярослав Василенко
    Ярослав Василенко
    суддя Шостого апеляційного адміністративного суду
  • Валентин Сердюк
    Валентин Сердюк
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді
  • Ігор Бахаєв
    Ігор Бахаєв
    суддя Мелітопольського міськрайонного суду Запорізької області