Відбулося перше засідання фінансового Рамштайну: подробиці

15:23, 27 січня 2023
Українська сторона назвала 4 пріоритетні сфери відновлення.
Відбулося перше засідання фінансового Рамштайну: подробиці
Джерело фото t.me/Denys_Smyhal
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

26 січня відбувся  «фінансовий Рамштайн». Про це повідомив голова українського уряду Денис Шмигаль.

У четверг провели перше засідання Наглядової ради міжвідомчої Координаційної Платформи донорів у режимі відеоконференції. Неофіційна назва цієї ініціативи «фінансовий або економічний Рамштайн», створений за аналогією до «енергетичного Рамштайну» та «військового».

У зустрічі брали участь чиновники з України, ЄС та країн G7, а також представники фінансових установ, таких як ЄІБ, ЄБРР, МВФ та Світовий банк.

У Єврокомісії, зокрема, зазначили, що ЄС готовий й надалі відігравати важливу роль у процесі відновленння та реконструкції України.

Дана ініціатива спрямована на координацію зусиль донорів і української влади щодо існуючих і нових механізмів підтримки бюджету, стабілізації економіки і відновлення/ модернізації України, каже голова фінансового комітету Данило Гетманцев.

Депутат повідомив, що ході у засідання українська сторона презентувала 4 пріоритетні сфери для відновлення: енергетика, розмінування, будівництво житла, критична інфраструктура (газо-,тепло,-водопостачання, лікарні, освітні заклади, дороги, мости), нагальні ремонтні роботи за якими оцінюються у 5,7 млрд дол., а проекти відновлення загалом у 17 млрд. дол. 

Також, додає Гетманцев, у частині фінансування бюджету було обговорено перспективи повноцінної програми з МВФ починаючи із 2-го кварталу 2023 року та інші інструменти залучення, поки що негарантованого фінансування.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська