Україні допоможуть перейти у контрнаступ, — Ллойд Остін

12:31, 14 лютого 2023
Глава Пентагону зазначив, що зроблено багато, але зараз потрібно інтенсифікувати допомогу, «особливо у цей вирішальний момент».
Україні допоможуть перейти у контрнаступ, — Ллойд Остін
Фото: ЕРА
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Західні країни-партнери продовжуватимуть надавати Україні підтримку у війні з РФ і допоможуть перейти в контрнаступ цієї весни. Про це сказав міністр оборони США Ллойд Остін, відкриваючи засідання Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн у штаб-квартирі НАТО у Брюсселі.

"Усі країни з усього світу продовжують нарощувати зусилля та обмірковувати нові рішення (про військову підтримку України - ред.). Водночас ця Контактна група чітко заявляє, що ми підтримуватимемо Україну в її боротьбі. Ми допоможемо Україні перейти у контрнаступ навесні", - заявив Остін.

Він запевнив, що країни-партнери робитимуть все необхідне, щоб Україна отримала всю допомогу, яку їй пообіцяли.

За словами Остіна, партнери України акумулювали для неї військову допомогу на суму 50 млрд доларів з початку повномасштабного вторгнення Росії.

"Наші зустрічі у форматі Рамштайн є підтвердженням продовження нашої підтримки. Вони є доказом нашої єдності. Ми акумулювали підтримку у 50 млрд доларів", - сказав він.

Глава Пентагону зазначив, що зроблено багато, але зараз потрібно інтенсифікувати допомогу, "особливо у цей вирішальний момент".

Нагадаємо, що у Брюселлі розпочалася дев’ята зустріч у форматі «Рамштайн», де мають обговорити надання Україні літаків та захист повітряного простору.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду