В Україну потрапило куряче м’ясо, в якому виявлено сальмонелу

13:56, 23 лютого 2023
В імпортованій з Польщі партії курятини виявили сальмонелу.
В Україну потрапило куряче м’ясо, в якому виявлено сальмонелу
Фото: ГУ Держпродспоживслужби в Одеській області
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У курячому м’ясі з Польщі виявили сальмонелу. Про це повідомляє Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області. 

Бактерії Salmonella enterica серотипу Enteritidis виявили в курячому м'ясі механічного обвалування, яке нещодавно завезли з Польщі.

Серотип Enteritidis - один з найпоширеніших і здатний викликати гастроентерит, який може протікати у тяжкій формі у дітей, людей похилого віку та пацієнтів з ослабленим імунітетом.

М'ясо механічної обвалки - фарш нижчої цінової категорії, роблять його із сполучних тканин і кісток з невеликими залишками філе, які продавлюють крізь сито під високим тиском, отримуючи пастоподібний фарш.

Виробник зараженого фаршу, що надійшов в Україну, — польська фірма Drobiowo.Pl Mariola Krysiak, польський постачальник — AMP Logistyka Sp. z o.o., а український отримувач – черкаське ТОВ «Візія Трейд».

Держпродспоживслужба попереджає операторів ринку, які здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність. 

Нагадаємо, що в Україну завезли небезпечні для вживання сири з Франції, а також лайми з Бразилії. 

Ще в Україну потрапили небезпечні заморожені морепродукти.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді