Міжнародний кримінальний суд розслідуватиме напади Росії на енергомережі України

21:18, 28 лютого 2023
Загалом, ми чітко бачимо закономірність щодо кількості, масштабу та ширини нападів на електромережі України, — заявив головний прокурор Міжнародного кримінального суду.
Міжнародний кримінальний суд розслідуватиме напади Росії на енергомережі України
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Головний прокурор Міжнародного кримінального суду Карім Хан розслідуватиме напади Росії на енергомережі України. Про це повідомляє Sky News.

Сьогодні, 28 лютого, прокурор МКС перебував в Україні для розслідування кампанії російських ракетних і безпілотних атак на енергетичну та іншу інфраструктуру.

"Загалом ми чітко бачимо закономірність з точки зору кількості, масштабу та ширини нападів на електромережі України. А також нам потрібно подивитися, чому це відбувається; вони законні цілі чи ні?", - заявив Хан.

Головний прокурор, який раніше зустрічався з Президентом України Володимиром Зеленським у Києві, сказав, що МКС ще не видавав жодних ордерів на арешт за результатами минулорічної роботи в Україні.

"Як прокурори, ми є офіцерами суду. Ми тут не для того, щоб викликати оплески за допомогою фокусів. Щоразу, коли ми рухаємося, люди повинні мати впевненість, що це не політичний процес", - наголосив він.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Руслан Жук
    Руслан Жук
    суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду
  • Елла Катаєва
    Елла Катаєва
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Оксана Блажівська
    Оксана Блажівська
    суддя Господарського суду міста Києва