Зеленський зустрівся з прокурором Міжнародного кримінального суду

18:34, 28 лютого 2023
Зеленський висловив сподівання, що російські воєнні злочині не залишаться без покарання.
Зеленський зустрівся з прокурором Міжнародного кримінального суду
Джерело фото: president.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із прокурором Міжнародного кримінального суду (МКС) Карімом Ханом. Про це йдеться на офіційному сайті Президента.

Володимир Зеленський подякував йому за підтримку України в її протистоянні російської агресії і висловив сподівання, що російські воєнні злочині не залишаться без покарання.

«Ми чули від вас сигнали про підтримку й важливість правосуддя. Для нас було важливо це почути, бо це означало, що ми не одні в бажанні домогтися справедливості для України. З вашою допомогою ми зможемо повернути справедливість для Європи та світу. Щоб такі жахливі злочини не могли повторитися в майбутньому навіть теоретично», – сказав Президент.

Також Зеленський згадав за депортацію рф українських дітей.

«Як повернути їх назад на батьківщину, до родин? Це надзвичайно складне завдання, і я буду дуже вдячний за ваші ідеї та допомогу в цьому питанні», – сказав глава держави.

Окремо Президент наголосив на важливості встановлення реальної кількості загиблих на окупованій російськими військами території України. 

«Ми навіть не знаємо офіційної кількості загиблих цивільних на територіях, які перебувають під окупацією рф. Особливо в населених пунктах на сході нашої країни. Це десятки тисяч жертв. Без сумніву, це геноцид українського народу. Але, щоб це визнали, маємо знати долю всіх людей», – сказав Зеленський.

Прокурор МКС запевнив, що Міжнародний кримінальний суд готовий всебічно співпрацювати з Офісом Генерального прокурора України щодо розслідування злочинів, скоєних проти українців під час повномасштабної агресії.

«Ми готові прискорювати роботу, щоб українці й люди в усьому світі якнайшвидше побачили справедливість, а винні отримали покарання», – резюмував прокурор МКС.

 Зеленський повідомив, що в Україні незабаром відкривається офіс МКС.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді