Виступала за «окремий статус Галичини» і розповідала про «фашизм» в Україні: у Львові судитимуть керівницю місцевої «ОПЗЖ»

21:13, 7 березня 2023
Очільниця Львівської обласної організації партії «ОПЗЖ» працювала на спецслужби рф. Її судитимуть за держзраду.
Виступала за «окремий статус Галичини» і розповідала про «фашизм» в Україні: у Львові судитимуть керівницю місцевої «ОПЗЖ»
Фото: Львівська обласна прокуратура
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

На Львівщині колишню очільницю обласної організації забороненої в Україні партії «ОПЗЖ» судитимуть за фактом державної зради, пише Офіс Генерального прокурора.

Слідство встановило, що вона працювала на російські спецслужби.

Так, з 2015 року жінка керувала низкою місцевих проросійських організацій, зокрема забороненої партії «ОПЗЖ» та громадської організації «Український вибір – право народу».

Вона організовувала та особисто брала участь у проплачених масових заходах, які активно поширювали неправдиві дані для дестабілізації суспільно-політичних настроїв на Львівщині та зміни діючої влади в країні.

Також колишня глава Львівської обласної організації партії «ОПЗЖ» організовувала наукові семінари, конференції, вуличні акції з вимогами «надати Галичині особливого статусу».

Окрім цього, з 2018 року жінка систематично брала участь в програмах на російських та проросійських медійних ресурсах, виступаючи у ролі «політичного експерта» та фахівця у галузі суспільно-політичних процесів в Україні.

У своїх інтерв’ю вона розказувала про так званий «фашизм, нацизм, русофобію» в Україні, а також поширювала інформацію щодо нібито розташування «баз НАТО» на території держави.

Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду