Примусова евакуація дітей: Верещук пояснила, як все відбуватиметься

07:39, 9 березня 2023
Обов'язковими умовами для евакуації малолітньої (до 14 років) та неповнолітньої (до 18 років) дитини є присутність поряд когось з батьків або опікуна.
Примусова евакуація дітей: Верещук пояснила, як все відбуватиметься
Фото: minre.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Віцепрем'єрка Ірина Верещук роз’яснила українцям порядок примусової евакуації дітей із зони бойових дій. Про це вона розповіла в ефірі національного телемарафону.

 «У жодному разі дитину розводити із сім'єю не будемо. Якщо дорослий ухвалює рішення, він має підписати відповідну форму та відмовитися від евакуації», — сказала Верещук.

За її словами, обов'язковими умовами для евакуації малолітньої (до 14 років) та неповнолітньої (до 18 років) дитини є присутність поряд когось з батьків або опікуна.

Однак віцепрем'єрка не роз'яснила, як поліцейські й евакуаційні групи повинні діяти, якщо батьки категорично відмовляються виїжджати із зони бойових дій і наражають дитину на небезпеку.

«Досвід останнього місяця показує, що якщо наша Нацполіція чи евакуаційні групи прибувають на місце, де знаходиться дитина з дорослим, люди зазвичай не відмовляються. Нам головне знайти ці локації», — уточнила Верещук.

Вона додала, що, якщо в сім'ї є малолітня дитина на утриманні, ця опція не працює щодо одного з дорослих. Вони зобов'язані супроводжувати дитину до місця, куди проводитиметься евакуація.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді