Борода на фото для отримання статусу учасника бойових дій: дозволено чи ні

12:51, 14 березня 2023
Наявність фотокарток, на яких обличчя з бородою, не є підставою для відмови комісією у наданні статусу УБД військовослужбовцям, зазначили у Львівському обласному ТЦК та СП.
Борода на фото для отримання статусу учасника бойових дій: дозволено чи ні
Джерело фото: mil.in.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Вимог щодо наявності або відсутності бороди на фотокартках, які подаються військовослужбовцями Збройних Сил України для виготовлення посвідчення учасника бойових дій немає. Про це повідомили у Львівському обласному ТЦК та СП.

Там зазначили, що якщо таке трапляється, то це виключно особисті вимоги деяких виконавців на місцях.

«Документи щодо отримання статусу УБД подаються до комісій з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, які утворено у Міноборони. Комісії керуються вимогами до фотокарток, визначених Інструкцією про порядок видачі в Міністерстві оборони України посвідчень учасника бойових дій, нагрудних знаків “Ветеран війни ‒ учасник бойових дій” та листів талонів на право одержання ветеранами війни проїзних квитків з 50% знижкою їх вартості, затвердженою наказом Міністерства оборони України від 10 листопада 2022 року № 369, зареєстрованою в Міністерстві юстиції України 21 листопада 2022 року за № 1441/38778, де зазначено, що для виготовлення посвідчення особою подаються дві кольорові фотокартки розміром 3x4 см на матовому папері, зображення обличчя має займати 65-70% фотокартки.

Вимог щодо наявності або відсутності бороди на фотокартках, які подаються військовослужбовцями Збройних Сил України для виготовлення посвідчення учасника бойових дій немає. Якщо таке трапляється, то це виключно особисті вимоги деяких виконавців на місцях.

Тому, з метою недопущення подібних випадків у подальшому, до всіх комісій з питань розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій, які утворено у Міноборони, повторно доведено вимоги Інструкції з цього питання, а також про те, що наявність або відсутність фотокарток, на яких обличчя з бородою чи ні, не є підставою для відмови комісією у наданні статусу УБД військовослужбовцям», - наголосили там.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду