Українці зможуть освоїти західні винищувачі менш як за півроку, —ЗСУ

23:42, 21 березня 2023
Тестування двох українських пілотів у США показало, що наші бійці зможуть перенавчитися менш як за шість місяців, — начальник авіації Командування Повітряних Сил.
Українці зможуть освоїти західні винищувачі менш як за півроку, —ЗСУ
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські пілоти здатні освоїти західні винищувачі менш ніж за півроку. Крім того, ЗСУ потребують сучасних літаків з характеристиками, як у F-16. Про це заявив начальник авіації Командування Повітряних Сил ЗСУ бригадний генерал Сергій Голубцов, повідомляє Міноборони України. 

"Нещодавно два українські льотчики проходили тестування у Сполучених Штатах, щоб наші союзники могли розуміти, як швидко українські пілоти зможуть освоїти сучасні бойові літаки, у тому числі і F-16. І є хороші новини - термін перенавчання наших пілотів на західні винищувачі може становити менше шести місяців", - розповів він.

За його словами, Україна потребує багатоцільових сучасних літаків, здатних виконувати більший спектр завдань, ніж стара радянська техніка.

Водночас поки не встановлено, який тип літака може отримати Україна.

"Поки що ми не говоримо про конкретний тип, а орієнтуємося на технічні характеристики. Розглядаємо літаки, які можуть використовувати такі ж боєприпаси і мають такі ж характеристики, як, скажімо, у F-16", - зазначив бригадний генерал.

Він додав, що Україна має можливості для зберігання авіації. Збройні сили вже отримали західні системи протиповітряної оборони, у тому числі для захисту аеродромної інфраструктури.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Telegram канал Sud.ua
Закон про посилення мобілізації: військовий облік та інші зміни для українців за кордоном
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Олександр Завітневич
    Олександр Завітневич
    голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки