З початку 2023 року на підтримку бізнесу виділено майже 1, 5 млрд грн, – Роксолана Підласа

21:55, 29 березня 2023
Підласа анонсувала збільшення видатків на Фонд розвитку підприємництва у 2,5 рази порівняно з минулим роком.
З початку 2023 року на підтримку бізнесу виділено майже 1, 5 млрд грн, – Роксолана Підласа
Джерело фото: rada.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Протягом січня – лютого на програми підтримку бізнесу було виділено 1, 44 млрд грн із державного бюджету. Про це заявила Голова Комітету Верховної Ради з питань бюджету Роксолана Підласа.

Як зазначила парламентарій, найбільшу частину цих коштів (1,33 млрд грн) було виділено через Фонд розвитку підприємництва, зокрема, на програму пільгового кредитування «5-7-9%».

Нагадаємо, що в рамках цієї програми підприємці мають змогу отримати пільговий кредит в уповноваженому банку, завдяки тому, що держава бере на себе ризики неповернення кредиту, а відтак - знижує відсоткову ставку до 5%, 7% або 9%.

Також Підласа анонсувала збільшення видатків на Фонд розвитку підприємництва у 2,5 рази порівняно з минулим роком. Мова йде про 16 млрд грн.

Підласа також повідомила, що у 2023 продовжуватиметься реалізація програми з надання грантів для створення або розвитку бізнесу (а саме мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, у тому числі ведення садівництва, ягідництва та виноградарства, тепличного господарства, діяльності переробних підприємств).

За її словами, на цю програму буде збільшено видатки майже вдвічі – до 2,7 млрд грн, з яких 1,3 млрд грн підуть на гранти для переробної промисловості.

Посадовиця зазначила, що  загалом у державному бюджеті на 2023 рік на пряму фінансову підтримку розвитку бізнесу передбачено майже 22 млрд грн або 0,7 % загального обсягу витрат державного бюджету.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Telegram канал Sud.ua
Статус обмежено придатних скасують: як це вплине на мобілізацію
Сьогодні день народження святкують
  • Роман Кисіль
    Роман Кисіль
    суддя Запорізького окружного адміністративного суду
  • Лев Кишакевич
    Лев Кишакевич
    голова Етичної Ради, суддя Великої Палати Верховного Суду
  • Юрій Луганський
    Юрій Луганський
    суддя Верховного Суду у Касаційному кримінальному суді