У межах реформи шкільного харчування було напрацьовано три варіанти організації харчування у школі: що пропонують
У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, що у межах реформи шкільного харчування спільно з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури було напрацьовано три варіанти організації харчування у школі.
Це:
- Кухня повного циклу (у навчальних закладах, де є економічна доцільність і технічно-технологічна можливість, усе готують на місці з нуля).
- Опорні кухні (з однієї потужної кухні їжу транспортують до сусідніх шкіл).
- Фабрика-кухня (великий обсяг постачання, окрема будівля, у якій готують, шоково охолоджують їжу й транспортують до багатьох шкіл).
«Такий розподіл дозволить навчальним закладам знизити витрати на воду та електроенергію, а також налагодити систематизоване постачання дітям безпечної та якісної їжі», - зауважують у Міністерстві.
Також у МОЗ зазначили, що у Бучі розпочалося будівництво першої в країні фабрики-кухні, де будуть готувати їжу для навчальних закладів трьох навколишніх громад. Передбачається, що на ній можна буде приготувати 10 тисяч порцій харчування.
Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.


















