В Україні хочуть встановити відповідальность за несанкціоноване проникнення в тунелі та вентиляційні шахти метрополітену

12:53, 18 квітня 2023
Парламент закликають встановити відповідальність за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту, які належать до критичної інфраструктури.
В Україні хочуть встановити відповідальность за несанкціоноване проникнення в тунелі та вентиляційні шахти метрополітену
Ілюстративне зображення
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Київський метрополітен закликає парламент встановити відповідальність за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту, які належать до критичної інфраструктури. Про це повідомляє комунальне підприємство пише КМДА.

У метрополітені зазначають, що днями Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради України підтримав та направив на розгляд депутатів законопроєкт № 6164 «Про внесення змін до кодексу України про адміністративні правопорушення щодо порушення правил перевезення у міському електричному транспорті». Документ, зокрема, передбачає встановлення відповідальності за несанкціоноване проникнення на об’єкти транспорту, зокрема й у метрополітен.

«Сьогодні, на період дії воєнного стану, одне з найголовніших завдань метрополітену, окрім безпечного перевезення пасажирів, – забезпечення людей надійним укриттям. Водночас на законодавчому рівні відсутня можливість впливу на порушників, які проникають на об’єкти критичної інфраструктури, зокрема в тунелі, вентиляційні шахти та інші стратегічно важливі приміщення. Мета таких візитів може бути різною, а завдана шкода може нанести непоправних наслідків для людей, які перебувають в укритті на станціях метро», – зазначив начальник КП «Київський метрополітен» Віктор Брагінський.

У метрополітені нагадали, що з перших днів широкомасштабного вторгнення на станціях столичного метро укривались десятки тисяч людей. Нині київський метрополітен працює і як транспорт, і як укриття в цілодобовому режимі. Належний рівень безпеки є пріоритетом для підприємства, тому притягнення до відповідальності осіб, які несанкціоновано проникають на територію метрополітену, є вкрай важливим рішенням. Яке, своєю чергу, надасть змогу посилити безпекову ситуацію на об’єктах критичної інфраструктури.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Володимир Погребняк
    Володимир Погребняк
    суддя Верховного Суду у Касаційному господарському суді
  • Наталія Богацька
    Наталія Богацька
    голова Південно-західного апеляційного господарського суду
  • Тетяна Кудрявцева
    Тетяна Кудрявцева
    суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська