Зеленський у Києві зустрівся з генсеком НАТО Столтенбергом: що обговорили

14:53, 20 квітня 2023
Зеленський та Столтенберг провели особисту зустріч на Банковій, а потім зустріч у складі делегацій.
Зеленський у Києві зустрівся з генсеком НАТО Столтенбергом: що обговорили
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

У четвер, 20 квітня, Президент України Володимир Зеленський зустрівся з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом, який вперше з початку повномасштабного вторгнення відвідав Київ. Про це повідомив Глава держави на своїй сторінці у Facebook.

«Цей візит - перший за час повномасштабної війни - ми трактуємо як знак, що Альянс готовий розпочинати нову главу у відносинах з Україною - главу амбітних рішень», - зазначив Президент.

За словами Зеленського, обговорили чотири основних питання.

«Перше – «Рамштайн», засідання, яке відбудеться завтра, та рішення, яких очікуємо від партнерів. Передусім це стосується збройної підтримки наших активних дій. Друге  – звернувся до пана Генерального секретаря із проханням допомогти нам подолати стриманість партнерів у постачанні далекобійної зброї, сучасної авіації , артилерії, бронетехніки.

Третє питання – це Вільнюський саміт НАТО, який може стати історичним. Вдячний за запрошення відвідати Саміт, але важливо – щоб і Україна отримала відповідне запрошення. І четверте – гарантії безпеки для України, для українців на шляху до НАТО.

Дякую за початок наших переговорів. Впевнений, будемо й надалі разом утверджувати мир в Україні, в усій Європі та світі», — додав Глава держави.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Наталія Мричко
    Наталія Мричко
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Маруліна
    Любов Маруліна
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва
  • Богдан Санін
    Богдан Санін
    суддя Окружного адміністративного суду міста Києва