Катування розпеченим залізом та присвоювання «номерів»: викрито російського підполковника, який наказував катувати атовців і цивільних

22:19, 20 квітня 2023
Правоохоронці заочно повідомили про підозру російському офіцерові з позивним «Морячок».
Катування розпеченим залізом та присвоювання «номерів»: викрито російського підполковника, який наказував катувати атовців і цивільних
Джерело фото: gp.gov.ua
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Правоохоронці викрили російського підполковника, який наказував підлеглим катувати колишніх учасників АТО і цивільне населення. Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Відомо, що підполковник з позивним «Морячок» здійснював керівництво військовослужбовцями 30-ої мотострілкової бригади центрального округу рф під час окупації с. Піски–Радківські Ізюмського району.

За даними слідства, він наказував своїм підлеглим катувати колишніх учасників АТО та цивільне населення, щоб змусити їх надати дані стосовно проукраїнськи налаштованих громадян та військовослужбовців ЗСУ.

«Окупанти били людей електрошокером, палицями та утримували в підвальних приміщеннях без їжі та води. Двом колишнім учасникам АТО вони поставили на тілі клеймо розпеченим залізом.

Кожній незаконно затриманій людині російські військові присвоювали «порядковий номер» та наказували їм відкликатись на нього.

Вони примушували потерпілих «для профілактики» прибирати вулиці та копати окопи», – йдеться у повідомленні.

Наразі вирішується питання щодо оголошення підозрюваного у розшук.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

 

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Надія Гончар
    Надія Гончар
    суддя Черкаського апеляційного суду
  • Олександр Ковальчук
    Олександр Ковальчук
    суддя Вінницького апеляційного суду