У ОП прокоментували інформацію ЗМІ про «плани» України вдарити по Москві на річницю війни

18:13, 24 квітня 2023
За словами Михайла Подоляка, таке рішення не принесло б жодної користі.
У ОП прокоментували інформацію ЗМІ про «плани» України вдарити по Москві на річницю війни
Фото: espreso.tv
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Радник голови Офісу Президента Михайло Подоляк повідомив, що Україна не планувала бити по Москві на річницю війни, оскільки відповідне рішення було б інфантильним й не принесло б жодної користі. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.

Нагадаємо, раніше видання The Washington Post писало, що ГУР нібито планувало масовані удари по Москві на річницю війни, але відомство «на прохання Вашингтона погодилося відкласти удари по Москві».

«Ми всі знову спостерігаємо дивну медіасенсацію... «У річницю війни Україна планувала вдарити по Москві з усіх сил, але партнери змусили її змінити рішення», - конспірологічно повідомили авторитетні американські ЗМІ. Звісно, без подробиць і логіки. І тому у мене виникає просте запитання. Навіщо нам це було потрібно? Яке завдання мала б вирішити така одноразова акція? Чи змінила б вона хід війни? Чи змусить росіян тікати? Чи зняла б потребу в зброї?», - пише радник голови Офісу Президента.

За його словами, публікація, яка посилається на «анонімні джерела» виконує лише одну катастрофічну функцію: сформувати громадську думку на Заході про те, що Україна нібито «нерозумна, інфантильна та імпульсивна країна, якій небезпечно довіряти серйозну зброю».

Радник голови ОП додав, що Україна підходить до питання війни із залізною математичною логікою.

«Нам потрібні ракети дальнього радіуса дії, щоб знищувати російську логістику на окупованих територіях, і різні види авіації, щоб захищати небо і руйнувати російські укріплення. Це головні складові успішних контрнаступальних операцій та мінімізації втрат. Може, час припинити гратися у відмовки та кулуарну реальну політику, поки триває війна і гинуть люди?», - пише Подоляк.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Telegram канал Sud.ua
Відповідальності за порушення правил військового обліку не уникнути – ефір на Право ТВ
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Інна Плахтій
    Інна Плахтій
    член Вищої ради правосуддя
  • Віталій Галаган
    Віталій Галаган
    суддя Дніпровського районного суду міста Києва
  • Олена Губська
    Олена Губська
    суддя Верховного Суду у Касаційному адміністративному суді