Завершено розслідування стосовно колишнього першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва

11:05, 17 травня 2023
Колишній перший віце-прем'єр-міністр часів Януковича підозрюється у розтраті держкоштів, призначених для фінансування інноваційний та інвестиційних проєктів.
Завершено розслідування стосовно колишнього першого віце-прем’єр-міністра Андрія Клюєва
Фото з відкритих джерел
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Розслідування за підозрою колишнього першого віце-прем’єр-міністра часів президента-втікача завершено. Йому та ексголові Державного агентства України з інвестицій та інновацій НАБУ і САП відкрили матеріали для ознайомлення. Про це повідомляє НАБУ.

За даними ЗМІ, мова йде про Андрія Клюєва.

«Дії колишнього першого віце-прем’єра кваліфіковані за ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст.191 КК України, а ексголови Держагенства – ч.5 ст. 191 КК України.

За даними слідства, у 2008 році підозрюваний колишній перший віце-прем’єр-міністр через підконтрольні фірми став фактичним бенефіціарним власником збиткового ВАТ «Завод напівпровідників».

Згодом, у 2010 році, експосадовець у змові з тодішнім головою Держінвестицій забезпечив виділення бюджетних коштів нібито для розвитку інноваційного проєкту. Насправді, ніякий проєкт не планувався, а виділені Урядом 170 млн гривень — розтратили.

У цьому ж році підозрювані провернули ще одну подібну схему: на користь підконтрольних ТОВ нібито для сприяння розвитку енергозбережних технологій Уряд перерахував 25,3 млн гривень, які згодом учасники злочину також розтратили.

Таким чином, сума завданих збитків за двома епізодами становить майже 200 млн гривень.

Розслідування цих фактів НАБУ і САП здійснюють з 2019 року. З моменту втечі колишнього першого віце-прем’єр-міністра до російської федерації у 2014 році і до листопада 2019-го справу розслідував Департамент спецрозслідувань ГПУ, який і повідомив особам про підозру.

13 березня 2023 року ВАКС надав дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia). Це рішення дало можливість завершити слідство і заочно притягнути посадовця до відповідальності», –йдеться у повідомленні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій. 

Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Telegram канал Sud.ua
Нестандартний підхід до поділу майна та отримання аліментів при розлученні – прямий ефір
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Оксана Фанда
    Оксана Фанда
    суддя Господарського суду Івано-Франківської області
  • Сергій Ківалов
    Сергій Ківалов
    народний депутат України III-VIII скликань
  • Людмила Юхтенко
    Людмила Юхтенко
    суддя Одеського окружного адміністративного суду