Пенсії в Україні: хто зможе отримати до 600 гривень доплати

22:56, 27 травня 2023
Розмір доплати залежить від віку.
Пенсії в Україні: хто зможе отримати до 600 гривень доплати
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Українські пенсіонери, котрі досягли певного віку, можуть розраховувати на додаткові виплати до пенсії. Про це пише napensii.ua.

Але є щонайменше дві умови, які потрібно виконати. Перше – досягнення необхідного віку. Такі виплати починають отримувати ті, кому виповнилося 70 років і більше, і становлять вони від 300 до 570 гривень.

Друга умова – пенсія, що отримується, не повинна бути вищою 10340 гривень.

Розмір доплати залежить від віку. Так, пенсіонери у віці 70+ щомісяця отримуватимуть додаткові 300 гривень, у віці 75+ – 456 гривень та у віці 80+ – майже 600 гривень, але якщо бути точними, то 570 гривень.

Як повідомили у Пенсійному фонді, доплати за віком нараховуються кожен місяць. При цьому розрахунки провадяться ще до початку нарахування основної частини пенсії, тому навіть нові пенсіонери можуть отримати обидві виплати одразу.

Такі доплати здійснюються з 2020 року, проте вікові групи поступово додавалися. Першими гроші почали отримувати пенсіонери віком від 80 років. У 2021 році додалися ті, кому виповнилося 75 років і в 2022 доплати встановлені тим, кому виповнилося 70 років. 2023 року виплати продовжуються, запевнили раніше в Мінсоцполітики.

Але якщо у 2022 році під час індексації самі виплати були перераховані, і замість 400 гривень українці у віці 75+ почали отримувати на 56 гривень більше, а 80+ на 70 гривень більше, то у 2023 році вони не індексувалися та залишилися на колишньому рівні.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Ігор Фріс
    Ігор Фріс
    член Комітету Верховної Ради України з питань правової політики
  • Ян Бескровний
    Ян Бескровний
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Любов Токмілова
    Любов Токмілова
    суддя Одеського окружного адміністративного суду
  • Наталія Савицька
    Наталія Савицька
    суддя Сумського окружного адміністративного суду