Чи перераховується норма тривалості робочого часу та зарплата через відміну святкових днів під час війни

09:30, 8 червня 2023
Держпраці пояснює, що тарифна система оплати праці використовується при розподілі робіт залежно від їх складності, а працівників - залежно від кваліфікації та за розрядами тарифної сітки.
Чи перераховується норма тривалості робочого часу та зарплата через відміну святкових днів під час війни
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Центральний регіон інспекційної діяльності у Дніпропетровській області пояснює, чи потрібно перераховувати норму тривалості робочого часу та відповідно заробітну плату при тарифній системі оплати праці у зв'язку зі скасуванням святкових днів згідно із Законом №2136-ІХ «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану». 

"Ні, не потрібно. Вимогами ст. 96 КЗпП визначено, що тарифна система оплати праці використовується при розподілі робіт залежно від їх складності, а працівників – залежно від кваліфікації та за розрядами тарифної сітки. Вона є основою для формування та диференціації розмірів заробітної плати. Тарифна сітка (схема посадових окладів) формується на основі тарифної ставки робітника першого розряду та міжкваліфікаційних (міжпосадових) співвідношень розмірів тарифних ставок (посадових окладів)", - інформує податкова. 

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Сьогодні день народження святкують
  • Вадим Коротун
    Вадим Коротун
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді