Знімав на відео допити українських військовополонених: суд залишив без змін вирок учаснику незаконного збройного формування

19:54, 12 червня 2023
Учаснику незаконного збройного формування призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі.
Знімав на відео допити українських військовополонених: суд залишив без змін вирок учаснику незаконного збройного формування
Слідкуйте за актуальними новинами у соцмережах SUD.UA

Дніпровський апеляційний суд залишив без змін вирок учаснику незаконного збройного формування.

15 грудня 2021 року Слов’янським міськрайонним судом Донецької області винесено вирок відносно громадянина України М., якого визнано винним у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації), ч. 5 ст. 27, ч. 1 ст. 438 (Порушення законів та звичаїв війни) КК України, та призначено покарання у вигляді 11 років позбавлення волі. 

В червні 2014 року громадянин М., перебуваючи у м. Горлівці Донецької області, добровільно вступив до спеціального підрозділу незаконного збройного формування, де до січня 2015 року обіймав посаду так званого «відеооператора» та брав участь у допитах українських військовополонених та цивільних заручників, здійснюючи відеофіксацію цих допитів. Окрім того, громадянин М., будучи озброєним, погрожуючи застосуванням зброї, змушував військовополонених та інших цивільних заручників виконувати різноманітні роботи господарського характеру у приміщенні Горлівського УБОЗу.

У жовтні-листопаді 2014 року зазначене незаконне збройне формування припинило своє існування, тому у січні 2015 року М. виїхав у рф, звідки у 2016 році повернувся на своє постійне місце мешкання у м. Маріуполь, де у лютому 2020 року був затриманий співробітниками СБУ.   

17 травня 2023 року Дніпровським апеляційним судом розглянуто апеляційні скарги обвинуваченого та його захисника, в результаті чого вирок Слов`янського міськрайонного суду Донецької області від 15 грудня 2021 року залишено без змін.

Підписуйтесь на наш telegram-канал t.me/sudua та на Twitter, а також на нашу сторінку у Facebook та в Instagram, щоб бути в курсі найважливіших подій.

XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Telegram канал Sud.ua
XX з’їзд суддів України – онлайн-трансляція – день перший
Головне про суд
Сьогодні день народження святкують
  • Дмитро Луспеник
    Дмитро Луспеник
    суддя Верховного Суду у Касаційному цивільному суді, секретар Пленуму Верховного Суду
  • Олег Кравців
    Олег Кравців
    суддя Львівського окружного адміністративного суду
  • Любов Калініченко
    Любов Калініченко
    суддя Київського районного суду м. Одеси
  • Тетяна Гребенюк
    Тетяна Гребенюк
    член Ради суддів України, суддя Господарського суду Харківської області
  • Олена Істоміна
    Олена Істоміна
    суддя Східного апеляційного господарського суду